VENTILSÄCKAR

Den mest använda ventilsäcken har hittills tillverkats av papper i flera lager. Nya produktionsmetoder innebär att man gradvis byter till PP-ventilsäckar (polypropylen-säck) eftersom de har många fler förvarings- och miljöfördelar.

I många branscher och produkter använder man ventilsäckar eftersom de är lätta att fylla och har goda förvarings- och transportfördelar. Produkter såsom cement, djurfoder, proteinpulver, kalk och fiskmjöl är exempel på typiska produkter som förpackas i ventilsäckar.

Papper låter omedelbart mer miljövänligt, men ofta har pappersventilsäcken antingen ett PE-plastmembran, eller också är pappret belagt med vax eller liknande, vilket innebär att pappret inte kan återvinnas. Här är PP-ventilsäckar en bättre produkt eftersom de kan återvinnas. Dessutom är polypropylen-säckar gjorda helt och hållet av ett enda material eftersom förslutningar antingen svetsas ihop eller värmeförseglas.

Som du vet är papper fukt- och fettkänsligt, vilket inte är fallet med PP. Resursanvändningen  – mängden råmaterial i en PP-ventilsäck är mindre, vilket innebär att den inte väger lika mycket, trots att den är starkare. Naturligtvis sparar detta också resurser.

En fördel med en pappersventilsäcken jämfört med en polypropylen-säck är att du kan göra ett finare tryck på papper än på PP. Men eftersom det ju varken är konst eller tavlor man trycker, utan oftast bara produktionsnummer och innehåll som den viktigaste informationen, är detta oftast en obetydlig skillnad.

En ännu viktigare fördel med PP –  polypropylen-säckar är att priset är billigare än för en motsvarande pappersventilpåse.

Bluepack är ledande inom PP-ventilsäckar, så ring oss och få ett par goda råd.

Lämna ett svar

Stäng meny
×

Varukorg